Tips voor een vakantie in Valencia

Tips voor een vakantie in Valencia

07 april 2021 • Categorie Weekendje Weg • Auteur Ernest

Valencia wordt door velen ook wel gezien als de parel van Zuid-Spanje. De stad heeft het bruisende leven wat je zou verwachten van een echte citytrip, maar heeft nog veel meer te bieden. Zo is er ook allerlei prachtige Spaanse natuur en mooie grote palmbomen. Benieuwd wat je

Bezoek de buurt Russafa

Russafa is een buurt in Valencia waar een hele chille en relaxte sfeer hangt en waar veel jonge mensen wonen. Je kunt er ontzettend goed terecht voor wat vintage shopsessies, maar ook voor hele gezellige restaurantjes en hippe en trendy vibes. Wil je het vergelijken met een buurt in Nederland, dan zou de Pijp het dichtstbij komen.

Fietsen

Een stad maak je pas écht mee als je er op de fiets doorheen kunt bewegen. En hoe is het als je een fietstocht Valencia met Nederlandse gids kunt doen? Hierbij maak je de Spaanse stad op een heel laagdrempelige manier mee en kun je gewoon Nederlands blijven praten. Het leuke aan zo’n fietstocht is dat hier ook andere Nederlanders op af komen, waardoor je op je reis gelijk allemaal andere reismaatjes kan leren kennen.

Shoppen

Naar een stad als Valencia, waar vrouwen en mannen er perfect gestild uitzien, kun je natuurlijk niet gaan zonder dat je zelf ook even een bezoekje waagt aan alle prachtige winkels. L’exampla is een buurt tussen Russafa en het stadscentrum in, wat echt dé plek is om te shoppen en waar je heel veel winkels vindt.

Wandelen

Valencia heeft allerlei prachtige wandelplekken te bieden, zoals Jardin del Turia. Dit is een grote park, of eerder enorme tuin, waar je kunt genieten van prachtige natuur in een bruisend stadscentrum. Ook kun je hier genieten van een drooggelegde rivier. Overigens is het sowieso een goed idee om veel te wandelen, omdat het voor ieder mens gezond is om zo’n 10.000 stappen per dag te zetten. Zoals we eerder al even noemden is het ook ontzettend leuk om Valencia op de fiets te ontdekken, maar lopend zie je de dingen nóg meer in detail.

Grafittitour

Valencia staat bekend als een heel creatieve stad, en aanbieders van tours spelen hier natuurlijk slim op in. Zo worden er allerlei grafittitours georganiseerd, waar je kunt genieten van alle prachtige straatkunst die Valencia te bieden heeft. Doordat Valencia echt een stad is waar veel jonge creatievelingen wonen, is er ook een groot aanbod aan moderne kunst. En wat is er nou leuker dan kunnen genieten van al deze kunst in die Spaanse buitenlucht (en zon)?

gray concrete tower beside house

Naar het strand

Een stad aan de kust vraagt natuurlijk om een tripje naar het strand. Je hebt Valencia natuurlijk niet écht gezien als je niet ook even hebt meegemaakt hoe het is om te vertoeven op een strandbedje in de Zuid-Spaanse zon. Dit is natuurlijk ook een perfecte gelegenheid om te kunnen genieten van een lekker bord Paella. Dat is het mooie aan Valencia: deze stad heeft alles, van een ruim strand en een heerlijke zee, tot een bruisend centrum met veel studenten.

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.