Top 10 Meest bezochte Nederlandse steden 2019

Top 10 Meest bezochte Nederlandse steden 2019

13 oktober 2018 • Categorie Stedentrips • Auteur Murat Prins

Natuurlijk is het super leuk om te kijken welke steden in het buitenland het meest bezocht zijn (8 Leukste steden om te winkelen in Europa), maar zo’n lijstje is ook handig om te hebben voor ons eigen land. Nederland heeft namelijk genoeg te bieden op het gebied van steden. Langs de kaasmarkt van Gouda, haring eten in Volendam of varen door de Amsterdamse grachten, het kan allemaal. Ik heb de top 10 meest bezochte Nederlandse steden in 2019 opgezocht en licht toe waarom ze zoveel bezocht zijn.

1. Amsterdam

Het is niet gek dat onze hoofdstad ook in 2019 op nummer één staat, met de enorme stroom toerisme waar het elk jaar weer mee te maken krijgt. De straten in Amsterdam zijn altijd drukbevolkt en je kunt bijna niet normaal over het fietspad fietsen zonder uit te moeten wijken voor toeristen die het fenomeen fiets- en looppaden nog niet kennen. Amsterdam heeft alles: restaurants, winkels, coffeeshops, theaters en de mooiste grachten.

2. Den Haag

Natuurlijk is het binnenhof de grootste toeristische trekpleister van de stad, maar Den Haag heeft meer te bieden dan alleen de Eerste- en Tweede Kamer. Het heeft een gezellig stadscentrum en biedt een groot scala aan winkels. Toeristen gaan vaak naar Den Haag omdat ze het bijzonder vinden dat het bestuur van het land zich niet in de hoofdstad bevindt.

3. Rotterdam

Doordat grote delen van Rotterdam in de oorlog helaas gebombardeerd zijn is de stad nu vrij modern ingericht. Ontwerpen zoals de Erasmusbrug tekenen het moderne beeld van Rotterdam. Het heeft de grootste haven van Nederland en de populariteit van de stad groeit steeds meer. Je kunt er natuurlijk ook de Euromast beklimmen.

Uitzicht op Rotterdam

4. Utrecht

Het schijnt zo te zijn dat je in Utrecht bijna van het terras afgekieperd wordt als je een Amsterdammertje (een soort bier) besteld. Utrecht werd het afgelopen jaar veel bezocht omdat het heel centraal ligt. Zeker als je met de trein reist is de kans groot dat je in Utrecht overstapt. Het station is dan ook heel groot en modern en heeft zelfs meerdere winkels. In Utrecht kun je de dom beklimmen, eten naast de Utrechtse grachten en natuurlijk winkelen.

5. ’s-Hertogenbosch

Volgens Brabanders is Brabant de gezelligste provincie van het land en Den Bosch of ’s-Hertogenbosch wordt geliefd om haar Sint-Janskathedraal, een gotische kerk. ’s-Hertogenbosch heeft nog steeds een middeleeuws stadscentrum en het is een van de oudste en daarmee de meest complete van Nederland. De moeite waard om te bezoeken dus.

Van plan om deze prachtige steden een keer te bezoeken? Doe dat dan met hoge korting! Met onze kortingscodes en acties bespaar je eenvoudig en gratis namelijk. Om een snel overzicht te krijgen van alle kortingen bekijk dan snel categorieen.

6. Groningen

Wees niet bang dat Groningen alleen leuk is voor studenten. Naast de gezellige terrasjes op de grote markt kun je ook langs het Groningermuseum, de Martinitoren of het Noorderplantsoen. Elk jaar vindt op het Noorderplantsoen het Noorderzon festival plaats. Op de vis- en grote markt vinden jaarlijks veel verschillende evenementen plaats, zoals vintage marktjes of bijvoorbeeld de 4 mijl.

uitzicht op groningen

7. Maastricht

Omdat Maastricht zo zuidelijk en dicht tegen de Nederlandse grens aan ligt, voelt de stad voor veel Nederlanders een tikkeltje buitenlands. Als je fan bent van Flikken Maastricht kun je altijd de set bezoeken door je te begeven in de stad. Vergeet dan, als je er bent, niet om een Limburgse vlaai (de specialiteit van Limburgers) te bestellen.

8. Eindhoven

Eindhoven de gekste! Hier kun je niet alleen PSV bezoeken, je kunt ook vliegen naar bijvoorbeeld Ibiza. De luchthaven van Eindhoven wordt drukbezocht en is een kleine, rustige luchthaven. Doordat veel mensen via Eindhoven vliegen ligt het bezoekersaantal van Eindhoven vrij hoog en staat Eindhoven op de achtste plaats van de meest bezochte steden in Nederland. Maar Eindhoven is natuurlijk ook populair doordat je er gezellig kunt stappen en carnaval vieren. En leuk feitje, onze koning draagt de titel “baron van Eindhoven”.

9. Arnhem

De hoofdstad van Gelderland is erg geliefd als stad om te shoppen maar heeft nog veel meer te bieden. Je kent vast Loesje wel, een fictief meisje met kritische of humoristische teksten. Loesje is opgericht door zes mensen uit Arnhem. Een creatieve stad dus. Arnhem heeft iets meer dan 150.000 inwoners en heeft internationale bekendheid vergaard door de Slag om Arnhem (een luchtlanding en veldslag in de Tweede Wereldoorlog).

Uitzicht op Arnhem

10. Zwolle

Zwolle heeft de top 10 meest bezochte Nederlandse steden in 2019 op de valreep gehaald. De stad wordt vooral drukbezocht omdat het qua openbaar vervoer vrij centraal ligt. Het station is dan ook net verbouwd en oogt nu heel groot en modern. Zwolle staat bekend om haar Zwolse balletjes en de peperbus, een laatgotische toren die, zoals de naam al doet vermoeden, op een peperbus lijkt.


Geschreven door Lotte Mikkers

Share

Soortgelijke Stedentrip aanbieders zoals Top 10 Meest bezochte Nederlandse steden 2019

Bij de volgende aanbieders van Stedentrip vonden de meeste bezoekers de beste prijs.

TOP 5 Stedentrip

Bekijk alle Stedentrip acties

Met zorg samengestelde Korting Top 5 Stedentrip.

Bebsy Geverifieerd

Bekijk alle Bebsy Kortingscodes

Hoge Korting op uw Boeking bij Bebsy.nl met deze Aanbieding Acties!

Venere Geverifieerd

Bekijk alle Venere Kortingscodes

Bespaar tot 40% op uw Boeking bij Venere.com via de Speciale Aanbiedingen Pagina!

Bebsy Geverifieerd

Bekijk alle Bebsy Kortingscodes

Hoge Korting op uw zomervakantie? Boek al vanaf €105,- via Bebsy.nl!

Flixbus Geverifieerd

Bekijk alle Flixbus Kortingscodes

Bestel je busticket voor lange afstanden voor slechts €7,- bij Flixbus!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.