Vanlife: alles over leven in je bus

Vanlife: alles over leven in je bus

24 maart 2022 • Categorie Blog • Auteur Ernest

Steeds meer mensen merken dat ze zin hebben om een langere periode van huis te zijn. Een camper is hiervoor ideaal, omdat je letterlijk je huis op wielen hebt. Anderzijds ervaar je de vrijheid van overal dat huisje op wielen neer te kunnen zetten. Maar wat is vanlife nu precies en waar moet je rekening mee houden?

Vanlife betekent letterlijk camperleven. Oftewel: het leven vanuit je camper. Hoewel je campers in verschillende vormen en maten hebt, hoeft het allemaal niet ingewikkeld te zijn. Je kan ervoor kiezen om zelf een camper te bouwen of je schaft een camper aan waarbij de inbouw al in de fabriek is gebeurd. Verder heb je hetzelfde nodig al wat je in thuis allemaal gebruikt. Alleen dan speciale camper artikelen. Denk bijvoorbeeld aan plastic borden en bekers, lichtgewicht en opstapelbare pannen en ga zo maar door. Dat komt omdat er nog weleens iets uit de kastjes valt. En omdat je moet nadenken over het gewicht waarmee je straks gaat rijden.

Mag je overal overnachten?

Als je camper compleet is en je op pad kan, is natuurlijk de vraag: waar gaan we heen? Het is heel afhankelijk per land. Spanje, Duitsland en Portugal zijn landen met speciale regels rondom slapen in de camper. Het is namelijk niet overal toegestaan, al wordt het vaak wel gedoogd. In deze landen zijn veel gratis camperplekken waar je mag overnachten. In Scandinavië mag je overal wildkamperen.

Het belangrijkste van wildkamperen is dat je jouw voetafdruk zo klein mogelijk houdt. Neem dus je eigen afval mee. Houd het netjes en behoud respect voor de natuur. Alleen zo blijft vanlife en wildkamperen in de natuur voor iedereen toegankelijk.

Op zoek naar de mooiste camperplekken? Gebruik deze applicatie! 

Vrije tijd rondom de camper

Als je reist met de camper heb je ontzettend veel vrije tijd. En of je nu voor een langere periode op reis gaat met de camper of ermee op vakantie gaat. Er zijn een aantal hobby’s ontzettend populair onder de vanlife-community. Denk bijvoorbeeld aan lange wandelingen maken, surfen in de zee of snowboarden in de winter en het leren spelen van liedjes op de ukelele voor bij het kampvuur. Het klinkt misschien cliché, maar probeer het maar eens uit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.