Veelgestelde vragen

Regelmatig krijgt de redactie van tripwise.nl vragen van bezoekers of van aangesloten reisorganisaties. Op deze pagina staan de veelgestelde vragen met het antwoord erbij. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Werking van kortingscodes

Wat is een kortingscode?

Een kortingscode (ook wel actiecode, vouchercode, couponcode of promotiecode) is een code die aangemaakt is door de desbetreffende reisorganisatie. Deze code kun je vervolgens invoeren aan het einde en soms in het begin van je boekingsproces en geeft je korting op je boeking. De korting verschilt per code. De korting kan procentueel van aard zijn of een vast bedrag waar je van profiteert. De kortingscodes die aangeduid worden met “exclusief” zijn alleen te vinden op tripwise.nl.

Waar vind ik een kortingscode?

De redactie van tripwise.nl plaatst elke dag kortingscodes en acties die eenvoudig en overzichtelijk terug te vinden zijn. Er zijn verschillende manieren om op de gewenste reisorganisatie pagina te komen.

1. Typ de naam van de reisorganisatie die je zoekt in de zoekbalk.
2. Bekijk ons complete winkeloverzicht om alle reisorganisaties te bekijken.
3. Via categorieën zie je in één oogopslag welke top10 codes er op dit moment zijn.

Hoe gebruik ik een kortingscode?

Hier krijgen wij veel vragen over. Vandaar dat we hier een speciale pagina voor hebben met uitleg. We verwijzen je graag naar: Hoe gebruik ik een kortingscode?
Hieronder een korte stappenplan als extra uitleg.

1. Surf naar de reisorganisatie pagina waar de kortingscodes en acties staan.
2. Bekijk het overzicht en klik op de code van je keuze. Klik op: “bekijk kortingscode”.
3. Er wordt nu automatisch een pop-up getoond waar de code in staat vermeld.

Hoe gebruik je een kortingscode bij je reisorganisatie?

Je hebt de kortingscode gevonden van je gewenste reisorganisatie, maar hoe nu verder?

1. Boek je online vakantie zoals je dat normaal gesproken ook doet en ga naar je winkelwagentje.
2. Tijdens het betaaloverzicht kom je een kortingscodeveld tegen (soms aan het begin van het boekingsproces, maar vaak aan het einde).
3. Kopieer de kortingscode uit de pop-up van tripwise.nl.
4. Plak de code in het kortingscodeveld van het betaaloverzicht.
5. Klik als laatste stap nu op: “activeren”, “invoeren” of “toepassen” en je korting wordt automatisch verrekend op je boeking.

Hoelang zijn kortingscodes geldig?

Dit verschilt per kortingscode. Sommige codes zijn 24 uur geldig, andere codes kunnen maandenlang geldig zijn. Bij een exclusieve code kan het zijn dat een code een half jaar of het gehele jaar geldig is. De einddatum staat altijd vermeld bij een kortingscode. Zodra een code niet meer geldig is, verdwijnt die uit het actuele actie overzicht.

Waarom gebruiken reisorganisaties kortingscodes?

Reisorganisaties gebruiken kortingscodes om bezoekers te overtuigen om via hun site te boeken. Dit doen ze om zich te onderscheiden van concurrenten en om nieuwe bezoekers met een leuke korting aan te trekken. Tevens is het ook om terugkerende bezoekers te behouden met aantrekkelijke kortingen. Omdat tripwise.nl veel terugkerende reisgerelateerde bezoekers heeft krijgen wij exclusieve kortingscodes die wij prominent opnemen op de website. Zo komen de reisorganisatie in contact met potentiële klanten.

Wat voor soort kortingscodes zijn er?

Een kortingscode geeft meestal één van de onderstaande kortingen:

Een vast bedrag over je boeking – Bijvoorbeeld €45,- korting op je boeking.
Een vast bedrag over een specifiek aanbod – Bijvoorbeeld €50,- Korting op je hotel.
Een percentage over je boeking – Bijvoorbeeld 15% korting op je boeking.
Een percentage over een specifiek aanbod – Bijvoorbeeld 15% korting op je vliegticket.
Een éénmalige korting voor nieuwe klanten (alleen geldig op je eerste bestelling).
Gratis upgrade korting – Bijvoorbeeld gratis upgrade naar een luxere accommodatie.

Hoe maak ik gebruik van een kortingsactie op tripwise.nl?

Wij plaatsen dagelijks nieuwe kortingsacties. Een andere benaming voor kortingsactie is aanbieding. Je kunt de kortingsacties op tripwise.nl vergelijken met reclame die je thuis ontvangt maar dan is dit de digitale variant. Het enige wat je hoeft te doen om te profiteren van de aanbieding is te klikken op: “Bekijk kortingsactie”. Je hebt hier geen kortingscode bij nodig. Hieronder een kleine stappenplan om het nog duidelijker te maken:

1. Bekijk ons kortingsoverzicht van diverse reisorganisaties.
2. Surf naar de desbetreffende reisorganisatie waar je wilt boeken.
3. Bekijk alle kortingsacties en klik op de aanbieding van je keuze.
4. Je wordt nu automatisch naar de aanbieding gestuurd.

Wanneer is een kortingscode verlopen?

Zodra een kortingscode verlopen is verdwijnt die uit het actuele kortingsoverzicht. Onderaan de reisorganisatie pagina vind je alle verlopen codes. Waarom worden die nog getoond? Zodat je weet wat je misgelopen hebt en zo weet je ook wat je ongeveer kan verwachten in de toekomst. Kortingsacties die verlopen zijn worden ook getoond bij verlopen codes en acties. Vrees niet, de redactie voegt dagelijks nieuwe kortingscodes en acties toe aan het kortingsoverzicht.

Werking van nieuwsbrief

Hoe werkt de nieuwsbrief van tripwise.nl?

Wekelijks verstuurt de redactie een nieuwsbrief met daarin de populairste en/of tijdelijke kortingen die je echt niet mag missen. In één mail zie je dus direct welke (exclusieve) codes en acties op dit moment enorm populair zijn. Als jij ook wilt profiteren van de gratis nieuwsbrief meld je dan nu aan.

Hoe schrijf ik me uit voor de nieuwsbrief?

Als je geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen dan kun jij je eenvoudig en snel uitschrijven. Onderaan elke nieuwsbrief vind je een uitschrijf link. Zodra je daar op geklikt hebt ben je uitgeschreven. Lukt het uitschrijven niet? Neem dan contact met ons op, dan zullen wij je hierbij helpen.

Travelmagazine van tripwise.nl

Wat is de travelmagazine?

De travelmagazine is een andere benaming voor “blog”. Op onze travelmagazine vind je allerlei handige en eenvoudige bespaartips, maar ook inspiratie voor je vakantie. Wekelijks worden er nieuwe artikelen, blogberichten toegevoegd aan de magazine. De jarenlange ervaring van de redactie op het gebied van korting en reizen wordt via de travelmagazine toegankelijk gemaakt voor iedereen die graag bespaart.

Kan ik de travelmagazine aanvullen?

Ben jij een expert op het gebied van reizen, dagjes uit of heb jij ruime ervaring met leuke weekendjes weg? Wij zijn altijd op zoek naar leuke bespaartips, inspiratie of gewoon interessante content op het gebied van reizen. Mis jij iets in ons travelmagazine of heb je een leuke aanvulling? Neem dan contact met ons op en laat ons weten hoe jij een bijdrage wilt leveren.

Ik zie iets wat onjuist of onduidelijk is in het travelmagazine. Wat nu?

Heb jij iets onduidelijk of onjuist gevonden in één van de artikelen in het travelmagazine, dan horen wij dat graag! Neem contact met ons op dan passen wij dit zo snel mogelijk aan.

Share