Vijf roadtrips met vrienden door Europa met een evenement als climax

Vijf roadtrips met vrienden door Europa met een evenement als climax

23 augustus 2023 • Categorie Blog Landen • Auteur Staff

Een roadtrip klinkt als een onderneming, maar eigenlijk behoeft zo'n magisch uitje heel weinig voorbereiding. Het is een kwestie van je weekendtas achterin de auto gooien, tanken, ID-kaart niet vergeten en op naar nog te ontdekken plekken. Waar je bovendien iets bijzonders beleeft: een Formule 1-race, concert of andere climax, en dat relatief dichtbij huis: drop dit lumineuze idee in je vriendengroep!

Formule 1 in Oostenrijk: moet je een keer meemaken

Voor sportliefhebbers is de Formule 1 iets dat je, net als een iconische stadsderby, een keer meegemaakt moet hebben. De rit naar Oostenrijk is prima te doen in een dag, en als je op tijd tickets hebt gescoord ben je erbij! Zoek alvast op Formule 1 Oostenrijk 2023 of 2024 en je hebt een lange aanloop vol voorpret naar dit uitstapje vol racegeweld. De route naar het circuit van Spielberg is op zich al mooi, laat staan de unieke omgeving tussen de Alpentoppen.

Een concert op een idyllische Italiaanse locatie

Het piepkleine Toscaanse vestingstadje Lucca haalt jaarlijks de groten der aarde der pop- en rockmuziek binnen. Of binnen? De reeks zomerse concerten onder de simpele noemer Lucca Summer Festival vindt buiten plaats, en krijgt een extra speciaal accent door de locatie. Eeuwenoude pleinen en stadsmuren, en dan jouw favoriete artiest op een podium daartussen, beter wordt het niet. De Italianen combineren wel vaker muziek met de oudheid: google ook even op het zomerprogramma van de Arena Verona of het Circus Maximus in Rome. De artiesten zelf zijn vaan minstens zo onder de indruk!

Midzomernachtfeest vieren in Zweden en Stockholm ontdekken

Zoek het maar op op YouTube: Midzonmernachtfeest in Stockholm. Midsommar vindt plaats tussen 19 juni en 25 juni, op een vrijdag. Het is de viering van de zonnewende op 21 juni, als de nacht het kortst is en de dag het langst. Dansen, lekker eten, de traditionele meiboom versieren, hoe gaaf is het om deel uit te maken van dit typisch Scandinavische tafereel? Bovendien is de hoofdstad van Zweden een hippe stad waar veel te zien en beleven is.

Franse brocantes en festivals (en misschien komt de Tour voorbij?)

Vriendengroepen die zich liever vermaken met vintage, antiek en andere tweedehands pareltjes zetten koers naar Frankrijk om op de welbekende brocantes rond te struinen. Het is een beproefd vakantierecept voor veel hobbyïsten. Ook omdat Frankrijk een populair vakantieland is en hier in de zomer natuurlijk de Tour de France plaatsvindt. Wie weet kom je het peloton ergens tegen? In elke plaats waar de Tour langs voert, worden gezellige festivals opgezet.

Beierse traditie: Oktoberfest in München

Ein prosit, ein prosit: op het Oktoberfest leer je onze oosterburen van hun aller-uitbundigste kant kennen. De tenten van dit wereldberoemde evenement zijn gevuld met muziek, vrolijkheid en het onlosmakelijk verbonden gerstenat. Haak aan, zing, dans, spring en vier de herfst zoals die maar zelden gevierd wordt! De combi met het verkennen van verrassend Beieren is ideaal. Alleen al het centraal station en de voetbaltempel zijn ware eyecatchers.

Share

Reacties voor dit onderdeel zijn gesloten.