Vouwgordijnen voor een trendy interieur 

Vouwgordijnen voor een trendy interieur 

13 januari 2021 • Categorie Blog • Auteur Staff

Als je je interieur wilt gaan veranderen, denk dan eens aan het installeren van vouwgordijnen. Je kunt na een tijdje uitgekeken raken op je interieur, en het tijd vinden om je huis een make-over te geven. Nu kun je natuurlijk nieuwe meubels kopen, maar als de meubels nog steeds in goede staat zijn en je ze eigenlijk ook nog mooi vindt, zou het raar zijn om dan ze de deur uit te doen. Gelukkig kun je met wat kleine ingrepen een totaal andere uitstraling creëren in je huis. Met vouwgordijnen geef je je interieur een compleet andere look, en dat terwijl je maar een minimale verandering aanbrengt.

 

Vouwgordijnen in natuurlijke kleuren en materialen

De grote trends op het gebied van vouwgordijnen hebben bijna allemaal de natuur als thema. Van verschillende bruine aardetinten, warme rode tinten en groene tinten die je doen denken aan een reis door het Amazonegebied. Een andere trend is het gebruik van grote prints met het thema natuur, zoals bloemen, planten of landschappen. Ook bij de keuze voor materialen zien we veel natuurlijke materialen, liefst van biologische herkomst zoals biologisch katoen en linnen. Met deze trendy kleuren en materialen past het vouwgordijn perfect in een modern interieur.

 

Vouwgordijnen in een landelijke stijl

De meeste vouwgordijnen hebben horizontale verstevigingen zoals latjes of baleinen die door tunnels in de stof worden geleid. De vouwgordijnen vouwen zichzelf door deze verstevigingen evenwijdig op, wat een strak resultaat geeft. Maar als je de voorkeur geeft aan een meer landelijk interieur, dan kun je ook kiezen voor vouwgordijnen die deze verstevigingen niet hebben. Als je het gordijn optrekt valt de stof in natuurlijke plooien. Deze nonchalante uitstraling past perfect in een wat meer landelijke trend waarin je meubels en accessoires gemaakt van natuurlijke materialen met elkaar combineert.

 

Laatste trend: elektrisch bedienbare vouwgordijnen

Voor degenen die houden van slimme gadgets zijn er nu ook elektrisch bedienbare vouwgordijnen. Deze vouwgordijnen hoef je niet meer handmatig op te trekken. Er zit namelijk een klein motortje in gemonteerd waardoor je het gordijn met een afstandsbediening omhoog en omlaag kunt bewegen. Je kunt ook met een app op je telefoon de vouwgordijnen op afstand bedienen. Met de app kun je ook als je niet thuis bent de vouwgordijnen sluiten, handig om inbrekers het idee te geven dat er toch iemand thuis is. Een andere tip kijk is naar houten jaloezieën.

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.