Waarheen op vakantie om te fietsen?

Waarheen op vakantie om te fietsen?

28 oktober 2022 • Categorie Blog • Auteur Staff

Het is heerlijk om zo nu en dan vakantie te vieren. Het leven in deze samenleving is namelijk bijzonder stressvol. We leven namelijk in een jachtige maatschappij en dat is niet goed voor de geest. 

Vooral een fietsvakantie is rustgevend. Het voordeel van een fietsvakantie is namelijk dat je dan lekker actief bent en leuke plaatsen kunt bezichtigen. Met tweedehans elektrische fietsen is dit helemaal leuk. Maar wat zijn leuke landen om met de fiets te verkennen? In dit artikel geven we je een overzicht. 

Duitsland

Veel Nederlanders boeken een fietsvakantie in Duitsland. Duitsland brengt dan ook verschillende voordelen met zich mee. In de eerste plaats is het in de buurt. Om die reden is het ideaal voor mensen die niet van lang reizen houden. Daarnaast kent Duitsland veel prachtige landschappen en ook een mooie natuur. 

De vele bergen zijn leuk voor de fanatieke fietsers. Ben je na een tijdje even klaar met de natuur? Dan kun je vervolgens door de mooie Duitse steden fietsen. Berlijn is bijvoorbeeld een leuke stad om te verkennen. Dit is ideaal voor mensen die meer willen weten over de Tweede Wereldoorlog. Er staan daar nog veel oude monumenten. Ook Dresden is een bijzonder leuke stad om doorheen te fietsen. 

Spanje

Spanje is ook een leuk land om met de fiets te verkennen. Het is misschien niet het meest gangbare fietsland, maar toch is het de moeite waard. In de eerste plaats omdat het in Spanje altijd lekker weer is. Het is dus ideaal voor mensen die het vervelend vinden om bij hevige weeromstandigheden op de fiets te stappen. Een ander voordeel van Spanje is dat er daar veel prachtige fietsgebieden zijn. In de eerste plaats heeft Spanje een mooie kust. Maar je kunt natuurlijk ook door de verschillende steden fietsen. Denk aan de steden Barcelona, Mallorca en Malaga. Dit zijn allemaal zeer interessante steden die echt de moeite waard zijn om te verkennen. 

Fietsvakantie in België 

Fietsvakanties in België zijn tegenwoordig ook bijzonder populair. België kent immers verschillende mooie gebieden. Het is bijvoorbeeld zeer aangenaam om voor een fietstocht door de Belgische Ardennen te gaan. Je hebt daar verschillende fietsroutes. Op internet vind je daar nog veel meer informatie over. Daarnaast is het ook leuk om door de Belgische steden te fietsen. De plek Antwerpen kent interessante wijken met veel monumentale gebouwen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om door Brussel te fietsen. Dit is leuk voor mensen die politiek geïnteresseerd zijn. In Brussel vind je namelijk het Europees Parlement. Dit is momenteel het belangrijkste parlement van Europa en het is dus ook zeker de moeite waard om daar een bezoek aan te brengen. 

Tweedehands elektrische fietsen kopen

Je kunt er uiteraard voor kiezen om met een reguliere fiets op vakantie te gaan. Tegenwoordig heb je echter ook de mogelijkheid om met tweedehands elektrische fietsen op pad te gaan. Het voordeel van een elektrische fiets is dat je dan langere routes kunt afleggen. Ook is het ideaal voor oudere mensen.

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.