Waarom Faro in Portugal jouw volgende stedentrip wordt

Waarom Faro in Portugal jouw volgende stedentrip wordt

29 juni 2021 • Categorie Blog • Auteur Ernest

In het zuiden van Portugal vind je de meest ideale plek voor jouw volgende stedentrip. Hier vind je namelijk de stad Faro. Een stad die nog niet zo populair is als bijvoorbeeld Porto of Lissabon. Wil jij alles weten over deze fantastische stad? Laat dan de voorpret beginnen van deze stedentrip en lees deze blog!

Vanuit Nederland vlieg je in een paar uurtjes naar het zuiden van Portugal. Om vervolgens heerlijk neer te strijken op deze tropische en zonnige bestemming. We zeiden het net al eventjes, maar Faro is nog de onontdekte parel van het zuiden. Dit merk je als je door deze stad slentert. Handjes vol toeristen en verder heel veel locals. Heerlijk als je bijvoorbeeld niet uren in de rij wil staan bij een museum of het vel over je neus wordt getrokken op een terras op de toeristische plekken.

365 dagen per jaar

Je kan op welke moment van het jaar richting Faro vertrekken. Doordat het zo zuidelijker ligt zakken de temperaturen in de winter niet lager dan 15 graden. De beste tijden om hier naartoe te gaan is dan ook april of mei of oktober en november. Je kunt je voorstellen dat het in de zomermaanden wel echt warm wordt. Met gemiddeld ruim 27 graden kan dat toch wel een beetje pittig zijn. In de andere maanden is het vaak rond de 20 graden. Perfect weer om een lekker kleurtje te krijgen tijdens je stedentrip.

Vliegtickets richting Faro zijn erg betaalbaar. Vanuit Nederland kun je al een retourtje krijgen voor een paar tientjes. Zoek maar eens naar vliegtickets Faro en je vindt al snel de beste deal. Maar ook als je eenmaal op de plaats van bestemming bent hoef je niet veel geld uit te geven. Faro staat namelijk bekend om haar betaalbare hotels, restaurants en winkels.

En wat valt er allemaal te ontdekken in Faro?

Bij een stedentrip hoort natuurlijk ook wat historie en cultuur. Denk bijvoorbeeld aan het bezoeken van de oude stadsmuur. Of bezoek de kapel van de kerk Igreja do Carmo. Deze werd opgebouwd uit de beenderen van duizend overleden monniken. Of maak een uitstapje naar het aangrenzende natuurgebied de Ria Formosa. Verder is Faro bij uitstek de stad om lekker te gaan rondslenteren en je te laten verrassen. Want één ding is zeker: de mooie kerken, straten en duizenden sinaasappels bomen maken van de stad een plaatje. En dan hebben we het heerlijke Portugese eten nog niet eens benoemd. Want dat is toch ook wel absoluut een stukje dat hoort bij de cultuur!

Wil je jouw stedentrip combineren met dagjes aan het strand? Dan kan je je hart ophalen in Faro. Praia de Faro, Praia da Falésia en de Ilha Deserta. De stranden van Portugal hier in de buurt van Faro staan bekend om de prachtige goudgele zandstroken. Ideaal om lekker te gaan bakken dus voordat je weer teruggaat naar Nederland.

Pak die koffers maar in!

Faro is dus een stad waar je naast cultuur en historie, ook een hoop natuur kan vinden. De ingrediënten voor een ideale stedentrip vind je dan ook echt absoluut in deze stad. Top het af met de lage prijzen en levensonderhoud en jij weet waar jouw volgende stedentrip naartoe gaat.

Weten hoe je jouw koffer moet inpakken voor een stedentrip? Lees deze blog eens! 

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.