Wat zijn er voor leuke dingen te doen in Amsterdam? 

Wat zijn er voor leuke dingen te doen in Amsterdam? 

15 augustus 2022 • Categorie Dagje uit • Auteur Staff

Amsterdam is natuurlijk een stad die iedereen wel eens een keer in zijn of haar leven bezocht moet hebben. Los van de sfeer van de stad zijn er meer dan genoeg leuke dingen om te doen. Van musea tot aan de leukste terrassen, je hoeft je nooit te vervelen in deze grootste stad van het land. Het is goed mogelijk dat jij van plan bent om naar de stad te gaan maar dat je geen idee hebt wat je hier eigenlijk kunt doen. Mocht dit inderdaad het geval zijn dan is het geen verkeerd idee om dit artikel even goed door te nemen. We hebben namelijk dé top leukste dingen in Amsterdam voor jou op een rijtje gezet!

Neem een touringcar in Amsterdam

Een van de leukste dingen die je maar kunt doen is het nemen van een touringcar in Amsterdam. Dit is in feite een bus die je langs de mooiste plekken van de stad zal brengen. Vaak is het mogelijk om een speciale tour te kiezen die past bij wat je leuk vindt om te zien. Neem jij bijvoorbeeld een kijkje op de Wallen? Of heb je altijd al eens langs de grachten willen rijden? De talloze opties maken het mogelijk om altijd weer uit te komen bij een tour die past bij wat je zoekt.

Bezoekje aan het Rijksmuseum

Mocht je het leuk vinden om naar kunst te kijken dan mag een bezoek aan het Rijksmuseum niet ontbreken op je lijstje. In dit museum vind je prachtige kunst van schilders over heel de wereld. Het mooiste en ook gelijk meest bekende schilderij is natuurlijk nog altijd de Nachtwacht. Het museum zelf is het ook zeker waard, alleen al voor het gebouw zou je een bezoekje moeten nemen. Weet wel dat het in het weekend erg druk kan zijn, een kaartje reserveren voor je bezoek is dan ook echt een must. 

  • Tip: mocht je van plan zijn om een dagje naar Amsterdam te gaan dan raden wij je aan om je bezoekjes aan de leuke uitjes aan het begin van de dag te plannen. We zien namelijk dat het richting het midden van de dag erg druk kan worden in de stad. Ook is het handig om op voorhand alvast een kaartje te halen voor je uitje als je een plekje wilt hebben voor de drukte. 

Nog veel meer inspiratie opdoen? 

Kies je voor een van de bovenstaande opties dan weet je zeker dat ook jij een super leuke dag kan beleven in dé stad van ons land. Door deze activiteiten is het dan ook echt zo dat je je niet meer hoeft te vervelen, ook niet als het toevallig een keertje regent. Naast deze dingen in Amsterdam zijn er natuurlijk nog veel meer steden die je een bezoekje kunt brengen in ons land. Mocht je hier meer inspiratie voor op willen doen dan raden wij je aan om even te blijven hangen op deze site. Deze site is namelijk dé site voor de leukste artikelen op het gebied van reizen naar alle mogelijke soorten bestemmingen

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.