Weekendje weg? Vergeet dit niet!

Weekendje weg? Vergeet dit niet!

14 september 2020 • Categorie Dagje uit Weekendje Weg • Auteur Staff

Of je nu een weekendje weg gaat naar Barcelona, Rome of Riga: het is altijd verstandig om goed voorbereid te zijn. Daarom helpen we je graag met deze nuttige tips voor in het vliegtuig. Zo weet je precies wat je allemaal mee mag nemen en op welke manier.

Handbagage

Hoe groot je handbagage precies mag zijn, staat op de site van je vliegmaatschappij. In principe mag je alles meenemen in je handbagage, als het maar niet op de lijst met verboden voorwerpen staat. Dit mag je bijvoorbeeld niet meenemen:

  • Vuurwapens (echte of niet van echt te onderscheiden)
  • Scherpe voorwerpen waarmee letsel kan worden toegebracht
  • Brandgevaarlijke stoffen
  • Stompe slagvoorwerpen

Vloeistoffen, gels, crèmes en pasta’s mag je dus wél meenemen, maar je moet ze samen in een transparante hersluitbare zak doen. Per stuk moeten ze verpakt zijn in verpakkingen van maximaal 100 ml. Medicijnen, vast voedsel en een kleine schaar, vijl of pincet mag je ook meenemen in je handbagage.

Ruimbagage

Er zijn heel duidelijke regels over ruimbagage op Schiphol. Eigenlijk mag je hier ook vrijwel alles in meenemen, behalve dan de verboden voorwerpen. Zelfs als je ruimbagage andere afmetingen heeft dan een normale koffer, kan hij mee het vliegtuig in. Denk daarbij aan:

  • Bagage met een gewicht van 32 tot 80 kg
  • Pakketten groter dan 100 cm lang, 65 cm hoog en 75 cm breed. Met een maximum van 350 cm lang, 100 cm hoog en 100 cm breed.
  • Breekbare bagage
  • Rollende voorwerpen of bagage die uitstekende onderdelen heeft
  • Huisdieren (ja, die vallen ook onder afwijkende bagage)

Alle afwijkende bagage check je in bij een speciale balie en daarna ben je klaar voor je weekendje weg!

Bonustip: neem genoeg geld mee om volop te genieten

Ook al heb je een heel voordelige citytrip weten te scoren, tijdens je verblijf maak je ook zeker nog kosten. Als het niet voor eten en drinken is, dat kan immers ook inbegrepen zijn, dan is het wel voor uitjes en souvenirs. Zorg dus in ieder geval dat je genoeg geld op je rekening of in je portemonnee hebt voordat je vertrekt. Dan kun je optimaal genieten tijdens het weekend.

Zit je net een beetje krap bij kas vlak voordat je vertrekt? Dat zou natuurlijk zonde zijn van je weekendje weg. Je zou kunnen overwegen of geld lenen een goede optie is in dat geval. Bereken online je lening en maak duidelijke afspraken over de betalingstermijnen en rente, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Zodra je terug bent van je weekendje weg, kun je dan meteen beginnen met het aflossen van je lening.

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.