Welke velgen zijn het meest geschikt voor de herfst?

Welke velgen zijn het meest geschikt voor de herfst?

10 september 2020 • Categorie Stedentrips Weekendje Weg • Auteur Ernest

Het type banden wat onder onze auto’s zit moet in ieder geval elk seizoen worden vervangen. Hoe zit het met de velgen en wat zijn de beste voor de herfst?

Velgen verwisselen

De velgen van een auto zijn onmiskenbaar datgeen waar iedere autoliefhebber naar kijkt. Een mooie auto met lelijke kleine velgen? Nee dat kan niet. Velgen kunnen je auto een compleet andere look geven en er zijn dan ook vele verschillende varianten te vinden. Ook kunnen de velgen worden aangetast door ze te gebruiken. De velgen worden aangetast door de trillingen op de weg, de weersomstandigheden, remstof en het vuil dat dagelijks op de weg ligt.

Als het tijd is om winterbanden onder je auto te zetten kan je ook gelijk kijken naar hoe de velgen eruit zien. De seizoensbanden kunnen ook een verschil maken voor de velgen. Ga je er bijvoorbeeld veel op uit naar de sneeuw, kan je misschien beter kleinere velgen nemen, zodat er goede winterbanden onder je auto kunnen en je er eventueel een sneeuwketting om kan leggen. In de zomer kan je dan weer grotere, mooiere velgen nemen. Mochten jouw favoriete velgen er niet zijn, kan je altijd je auto velgen bestellen en wachten tot het plaatje echt compleet is.

Lichtmetalen of stalen velgen

De keus tussen lichtmetalen velgen of stalen velgen is een die je helemaal zelf moet maken. Een van de twee is niet per se beter dan de ander. Lichtmetalen velgen zien er fraaier uit en roesten ook iets minder snel bij veel nat weer zoals je in de herfst kan verwachten. Ze zijn dan wel weer een tikkeltje duurder dan stalen velgen. Voor een iets vriendelijker budget doen deze velgen het ook prima. Lichtmetalen velgen hebben nou eenmaal een duurder prijskaartje.

ET-waarde

De ET-waarde van je auto is van essentieel belang voor het vinden van de juiste velgen. De ET-waarde geeft aan hoe ver de velg naar binnen of buiten steekt. Neem deze waarde heel precies, want er moet niet een te grote afwijking in zitten. De afwijking moet ongeveer tussen de 5 en 7 millimeter zitten. Houd dit vooral goed in de gaten als je zelf velgen gaat vervangen. Het is een leuk klusje om even mee bezig te zijn, maar wel een precies werkje.

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.