Zakynthos bezienswaardigheden: 3 must see’s tijdens jouw vakantie

Zakynthos bezienswaardigheden: 3 must see’s tijdens jouw vakantie

19 augustus 2021 • Categorie Vliegvakantie • Auteur Ernest

Wie het over Griekenland heeft, denkt al snel aan het mooie eiland Zakynthos. Het is één van de Ionsche Eilanden en ligt ten westen van het vasteland. Dit eiland staat daarnaast trouwens ook bekend onder de Italiaanse naam Zante. En is bekend van de vele Carette-caretta schildpadden. Het mediterraan klimaat zorgt ervoor dat elk jaar veel mensen uitgerekend hier hun vakantie willen vieren. Weten wat je absoluut niet mag missen op dit eiland? Wij vertellen het je in deze blog!

1. Navagio Bay

Als je op zoek gaat naar foto’s van een Zakynthos vakantie is dit het beeld dat je waarschijnlijk krijgt te zien. Zo ook de foto bij deze blog! Het is een schilderachtige baai dat omringd is door kalkstenen rotsen. Daarnaast ligt er een scheepswrak in het kraakheldere water. Het wordt ook wel Shipwreck Beach genoemd. Je kan ervoor kiezen om de bay vanaf de kliffen te bekijken of laat je met een boot afzetten op het strand.

2. De blauwe grotten

De kustlijn van het eiland is rotsachtig. Hierdoor zijn er heel veel grotten ontstaan die je kunt bezichtigen. De blauwe grotten zijn misschien wel het allermooist. Want door de weerkaatsing van het licht op het water ontstaat er een blauwe gloed over de rotswanden. Zeker in de ochtend is het hier prachtig. Je kan kijken bij Agios Nikolaos of Skinàri Cape.

3. Bergdorpjes

Een flinke aardbeving in 1953 heeft ervoor gezorgd dat niet alle bergdorpen op het eiland nog even intact zijn als ervoor. Maar in het hart van het eiland zijn er gelukkig een paar pareltjes bewaard gebleven. Denk bijvoorbeeld Gyri, Loucha of Agia Marina. Het geluk is daarbij ook dat de dorpen dicht bij elkaar liggen. Grote touringcars kunnen hier niet komen. Zo kun je even sfeer proeven van het échte Zakynthos.

Culinair genieten

Naast prachtige stranden en idyllische bergdorpjes is Griekenland natuurlijk ook bij uitstek het land van gastronomie. Op veel plekken kan je direct aan het strand genieten van de Griekse keuken. Zoals heerlijke tzatziki, moussaka of natuurlijk een pita gyros. Maar denk ook aan versbereide vis direct uit de zee. Bezoek een authentieke olijfboomgaard voor de beste olijfolie of olijven in een pot. Zo kan je een stukje Griekenland meenemen naar huis! En wil je alvast in de stemming komen? Hier vind je de lekkerste gerechten om thuis te maken. 

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.