Zo ga je deze zomer veilig op reis

Zo ga je deze zomer veilig op reis

05 februari 2021 • Categorie Verre Reizen • Auteur Staff

Tot half maart mogen we niet reizen, maar met een beetje geluk kunnen we er deze zomer tóch even tussenuit. Hoe ga je veilig op vakantie na de lockdown? En wat mag je niet vergeten als je op roadtrip gaat? We geven je nuttige tips, waaronder een passende autoverzekering afsluiten.

Nodige verzekeringen

Of je nu in eigen land vakantie viert of niet: zorg dat je goed verzekerd bent tijdens je weekje of weekendje weg. Een reisverzekering is vooral in deze onzekere tijden een must. Daarmee

ben je verzekerd van hulp tijdens eventuele noodsituaties op vakantie. Een annuleringsverzekering is daarbij geen overbodige luxe. Hiermee krijg je (een deel van) je kosten weer terug als je geboekte reis niet door kan gaan of afgebroken moet worden. Ga je op autovakantie? Vergeet dan ook de verzekering voor je auto niet.

Staycation

In eigen land blijven is momenteel de veiligste optie. In dat geval hoef je geen honderden kilometers naar huis af te leggen als het coronavirus jou of een naaste te pakken krijgt. Je bent niet afhankelijk van vluchten en kunt je eigen plan en vertrektijden bepalen. Bovendien steun je met een staycation lokale ondernemingen, zoals hotels en b&b’s, die door de crisis een flinke klap hebben gekregen.

Alle accommodaties in Nederland moeten zich houden aan strikte maatregelen zodat je verzekerd bent van een veilige overnachting. Vaak kun je contactloos inchecken en betalen, wordt er extra goed schoongemaakt en is er een coronaproof ontbijt en diner. Hou je altijd aan het overheidsadvies, waar je ook bent in binnen- of buitenland.

Reisadvies

Als je Nederland toch écht even wil ontvluchten, is een autovakantie een prima optie. Zo zit je niet opeengepakt met allerlei andere mensen in een vliegtuig. Hou er wel rekening mee dat je vakantieland ineens op slot kan gaan, waardoor je vast komt te zitten in het buitenland. Zorg ook dat je voor vertrek altijd het actuele reisadvies en de lokale preventiemaatregelen checkt op rijksoverheid.nl. Deze kunnen ineens veranderen.

Wat de kleurcodes en reisadviezen precies betekenen:

  • Code geel: er zijn veiligheidsrisico’s, dus wees alert. Het land of gebied heeft coronamaatregelengetroffen die beperkte invloed op het dagelijks leven hebben.
  • Code oranje: alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan vanwege veiligheidsrisico’s.
  • Code rood: reizen wordt sterk afgeraden, omdat de situatie in dit land gevaarlijk en levensbedreigend is.

Deze adviezen zijn niet bindend: uiteindelijk bepalen jij en de eventuele betrokken reisorganisatie of een reis doorgaat. Maar reis, als het kan, bij voorkeur uiteraard alleen naar landen waarvoor kleurcode groen of geel geldt.

Quarantaine

Reis je tóch naar een land met kleurcode oranje? Hou er dan rekening mee dat je bij terugkomst tien dagen in thuisquarantaine dient te gaan en dus niet naar buiten mag.

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.