Zullen aandelen in de reisbranche nog geld opleveren in 2021?

Zullen aandelen in de reisbranche nog geld opleveren in 2021?

07 juni 2021 • Categorie Blog • Auteur Staff

Wat na maart 2020 volgde, het effect van COVID-19 op de toerisme sector, had niemand kunnen voorspellen. Door de maatregelen tegen het virus wereldwijd was het reizen ineens aan banden gelegd. Dit leidde tot niet alleen enorme werkloosheid, maar ook tot grote omzetverliezen. Toch ziet het er niet helemaal beroerd uit, want er is sinds eind 2020 een vaccin beschikbaar.

Dit geeft hoop en maakt het misschien toch interessant om te investeren in de reisbranche op aandelen.nl.

Air France-KLM nog steeds interessant?

Het bedrijf Air France-KLM is zwaar getroffen door de Coronapandemie. Vóór de Coronapandemie was het de grootste vliegmaatschappij wereldwijd qua omzet en ook de grootste qua vracht. Voor wat passagiersvervoer betreft was het bedrijf het derde grootste wereldwijd. Jammer genoeg stond de hele vloot door de Corona crisis een hele poos stil.

Nu zijn er wel weer vluchten, maar nog lang niet op het niveau van voor de pandemie. Volgens het bedrijf duur het enkele jaren voordat de situatie genormaliseerd is. Belangrijk, het bedrijf doet er alles aan om het hoofd boven water te houden. Met miljarden steun van Frankrijk en Nederland.

Het Corona vaccin geeft hoop

De aankondiging van onder andere het Pfizer vaccin tegen het COVID-19 virus, heeft de koers van het bedrijf omhooggeduwd. De grootste aandeelhouders blijven de overheden met een totaal van 14%. Voorkomen moet worden dat het bedrijf meer aandelen uitgeeft waardoor de prijs omlaaggaat. Dit leidt tot nationalisatie, omdat de overheden de aandelen zullen opkopen. Dit heeft als onprettig gevolg dat de aandelen zullen verwateren.

Er is een lichtpuntje, want wereldwijd zijn overheden begonnen met vaccinatiecampagnes tegen het COVID-19 virus. Het zou goed kunnen uitpakken dat de toerismesector weer aantrekt en de aandelen van Air France-KLM weer in waarde stijgen. Air France KLM aandelen kopen, zou dan een slimme zet zijn, maar je zult toch zelf hierover moeten oordelen.

Tenslotte zal met het vaccineren van de wereldbevolking, normalisatie gestimuleerd worden. Dit betekent weer regelmatig vluchten voor Air France-KLM, zodat het bedrijf opnieuw op volle toeren zal draaien. Dit leidt tot waardestijging van de aandelen en van de waarde van het bedrijf. Echter, het blijft een risico indien het nu werkelijk een goed moment is om te investeren. De prijs van de aandelen is nu in ieder geval laag.

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.