Zullen vakantie in 2021 weer mogelijk zijn? Een aantal scenario’s

Zullen vakantie in 2021 weer mogelijk zijn? Een aantal scenario’s

28 oktober 2020 • Categorie Dagje uit • Auteur Ernest

Afgelopen maart werden we voor het eerst in Nederland geconfronteerd met het coronavirus en sindsdien is weinig meer normaal geworden. Inmiddels zitten we in de tweede golf en zijn er steeds meer besmettingen in Nederland. Wanneer gaat dit ooit weer normaal worden? Volgens experts gebeurt dit pas als er een vaccin is. Maar wat betekent dit eigenlijk voor onze vakanties? Kunnen we ook niet meer naar het buitenland zolang de situatie nog niet is gekalmeerd? Er zijn meerdere scenario’s mogelijk, die we stuk voor stuk zullen bespreken. Wil je altijd de laatste updates meekrijgen, dan kun je op de hoogte blijven via het informatieplatform Europa-Vakanties.nl.

Vakantie alleen in Nederland

Als het slechter blijft gaan met de tweede golf en het aantal besmettingen, dan zal het onvermijdelijk zijn dat het kabinet strengere maatregelen zal treffen. Dit kan onder andere betekenen dat er een reisverbod zal komen voor alle reizen die niet strikt noodzakelijk zijn.

Het geel-oranje-rood systeem

Al een tijdje heeft de Europese kaart verschillende kleuren, afhankelijk van het besmettingsgevaar van een land. Is een gebied oranje (alleen noodzakelijke reizen), dan zal je verplicht in thuisquarantaine moeten op het moment dat je terugkomt van vakantie. Afrijzen naar een rood gebied dient ten alle tijden vermeden te worden. Reizen naar een geel gebied is mogelijk, maar omdat de situatie extreem snel kan veranderen, zal je er rekening mee moeten houden dat er een kans bestaat dat je alsnog in thuisquarantaine moet als je terugkomt.

gold framed orange lens Aviator-style sunglasses beside pool

Reizen mogelijk, maatregelen variëren per land

Afgelopen zomer was het ook mogelijk voor veel mensen om op vakantie te gaan, en werd er per land geanticipeerd op de maatregelen die daar golden. Ging je bijvoorbeeld met de auto naar Frankrijk en reed je door België met twee extra personen en vormden jullie geen huishouden? Dan hoefde je in Nederland en Frankrijk geen mondkapje op in de auto, maar in België wel. Dat voelt misschien gek, maar het is wel belangrijk om de geldende maatregelen in een land te respecteren.

Reizen mogelijk, na vaccin

Stel dat er in het begin van 2021 een vaccin is gecreëerd wat mensen kan beschermen tegen het coronavirus, dan is de kans groot dat er heel veel weer gaat kunnen wat een jaar geleden ook kon. Denk aan het heropenen van de clubs, het kunnen reizen over de hele wereld en mensen weer fysiek aan kunnen raken.

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.