Lekker weg in eigen land – de opties

Lekker weg in eigen land – de opties

08 juli 2020 • Categorie Stedentrips Weekendje Weg • Auteur Staff

Als gevolg van het coronavirus gaan veel mensen dit jaar niet naar het buitenland op vakantie. Indien je op reis gaat naar een ander land, is de kans op besmetting namelijk een stuk groter. Dit betekent echter niet dat je deze zomer helemaal niet op vakantie kunt. Veel Nederlanders kiezen dit jaar namelijk voor een vakantie in eigen land. De kans op besmetting is hierdoor aanzienlijk kleiner. Door de maatregelen die hier genomen zijn, verspreidt he virus zich de laatste tijd steeds minder snel. Lijkt het jou ook wel wat om dit jaar lekker weg te gaan in eigen land? Dan zoek je mogelijk nog naar invulling van jouw vakantie. Wij helpen je daar in deze tekst een handje bij.

Veel verschillende bestemmingen
In vergelijking met veel vakantielanden is Nederland niet bijzonder groot, maar dit betekent niet dat je er niet goed op vakantie kunt. Ondanks het geringe oppervlak van ons land zijn er talloze bestemmingen waar je uitstekend vakantie kunt vieren. Zo kun je bijvoorbeeld naar de Nederlandse kust trekken. Wanneer het mooi weer is, kun je hier namelijk heerlijk op het strand genieten. Ben je liefhebber van de natuur? Dan kun je op vakantie gaan in één van de vele natuurgebieden die ons land rijk is of een bezoek brengen aan de Friese meren. Kortom: je kunt voor talloze verschillende bestemmingen kiezen voor wat betreft een vakantie in eigen land.

Actieve vakantie
Sommige mensen gaan op vakantie om tot rust te komen. Deze mensen vinden het heerlijk om tijdens hun vakantie langs het zwembad of aan het strand te genieten van het mooie weer. Er zijn echter genoeg Nederlanders die hier niet van houden. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je waarschijnlijk meer in voor een actieve vakantie. Ook voor een actieve vakantie heb je in Nederland genoeg mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een bestemming kiezen waar je heerlijk kunt fietsen of wandelen. Ben je fietsliefhebber en mag je daarnaast ook graag varen? Combineer fietsen en varen dan in een vakantie in Nederland. Zo’n vakantie kun je tegenwoordig op één plek boeken, waardoor je verder niets hoeft te regelen.

Combineer fietsen en varen tijdens een vakantie
Veel Nederlanders vinden het heerlijk om te fietsen en te varen tijdens hun vakantie. Deze twee zaken kun je tegenwoordig ook met elkaar combineren. Je kunt namelijk een fiets vaar vakantie boeken. Nu ben je vast en zeker benieuwd hoe zo’n vakantie er precies uitziet. Dat hangt af van de het soort fiets-vaarvakantie dat jij kiest. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een fiets-vaarvakantie van Amsterdam naar Maastricht. Tijdens deze vakantie reis je zowel per boot als per fiets en maak je onderweg verschillende stops in allerlei leuke plaatsen. Door voor zo’n vakantie te kiezen, leer je Nederland eens op een hele andere manier kennen en dat is zeker de moeite waard.

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.