Waarom je wil logeren bij Nederlanders of Belgen in het buitenland

Waarom je wil logeren bij Nederlanders of Belgen in het buitenland

01 april 2022 • Categorie Campings Geen categorie • Auteur Ernest

De wereld ontdekken, dat willen we allemaal wel. Toch vinden sommige mensen het spannend om op pad te gaan. Zeker wanneer je ergens heen gaat waar je de taal niet spreekt. Maar gelukkig is er een oplossing, want wat als je kiest voor logeren bij Nederlanders of Belgen in het buitenland? Wij vertellen jou er alles over in deze blog.

Of je nu dichtbij huis bent of juist verder weg gaat, de kans dat je Nederlanders of Belgen ontmoet is groot. Wij zijn nu eenmaal een volkje dat er graag op uit trekt. En dat niet alleen, als het even kan huisvestigingen we ons ook in andere landen. Het beginnen van een B&B is dan ook iets dat vaak gebeurd. En wat te denken van een camping? Reden genoeg om eens et kijken naar de voordelen van bijvoorbeeld logeren bij Nederlanders in Frankrijk.

1.    Makkelijk met de taal

Misschien is één van de grootste voordelen het gemak van communiceren. Je kunt tenslotte gewoon in je eigen taal communiceren. Hoewel het voor sommige mensen juist het gevoel van vakantie is om in een andere taal te communiceren kan het voor velen juist ook een struikelblok zijn. Vragen over de omgeving? Stel ze gerust in het Nederlands! Wil je weten waar de dichtstbijzijnde supermarkt is? Geen probleem!

Wil je toch een paar woordjes van de taal leren?

2.    Zelfde interesses

Om niet het hele volk over één kam te scheren, zijn wij wel collectief gezien vaak dol op hetzelfde. Denk bijvoorbeeld aan leuke lokale marktjes in Frankrijk met brocante. Kies je voor logeren bij Nederlanders in Spanje? Dan kan jouw gastheer of -vrouw je alles vertellen over de mooiste stranden en de leukste fietsroutes. We hebben vaak dezelfde interesses en de eigenaren van de camping of de bed and breakfast kunnen daar perfect op in spelen.

3.    Dompel je onder in de lokale omgeving

Doordat de communicatie zo gemakkelijk verloopt kun je rekenen op lokale tips. Zeker wanneer de eigenaren al heel wat jaren wonen op deze plek. Voor veel Nederlanders is lokale plekken ontdekken een heel belangrijk onderdeel van vakantie vieren. Ook als je bijvoorbeeld graag naar de lokale markt gaat of wil je juist lekker eten zonder direct tussen de toeristen te zitten? Vraag het aan de eigenaren! Zij helpen je vast en zeker op weg. Sommige campingeigenaren of B&B-eigenaren organiseren ook gezellige tochten. Zo kan je lokaal genieten en wordt het woord door iemand anders gedaan!

Ook – of juist – als je met het hele gezin op vakantie gaat, kan het ook heel erg leuk zijn voor de kinderen om op een Nederlandse of Belgische locatie aan te komen. Dat komt omdat je ook veel mensen uit je eigen land dan tegenkomt. Leuk om ’s avonds lekker een wijntje bij de tent te drinken. Of gezellig vermaak voor de kinderen tijdens de vakantieperiode. Logeren bij Nederlanders of Belgen op vakantie is dus een prettige manier van op vakantie gaan. Zonder in te moeten leveren op lokale tips en activiteiten!

Ga je op weg met de camper? Lees dan even deze blog!

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.