Leukste uitjes voor kerst 2021

Leukste uitjes voor kerst 2021

13 december 2021 • Categorie Dagje uit • Auteur Ernest

De dagen worden korter, het is koud: Kerst staat weer voor de deur. Wil je wel eens wat anders dan alleen maar aan de kerstdis zitten met de familie? Wij hebben een aantal leuke activiteiten en uitjes (ook voor thuis) uitgezocht.

Spelletjestoernooi

Ideaal als het met kerst geen stralend zonnig winterweer is: een spelletjestoernooi houden. Bedenk spellen die niet te lang duren (2 uur Monopoly spelen betekent een hele marathonzitting) en maak een ranglijst. De winnaar van een spel verdient punten, en wie aan het einde van alle spellen de meeste punten heeft verzamelt, wint.

Je kunt dit ook in een 18+-variant spelen. En daar heb je niet veel meer dan een smartphone, tablet of laptop voor nodig. Zoek in een online casino een aantal gokkasten uit met een kerstthema (ja, die zijn er!). Iedereen  mag een bepaald aantal spins op deze slots doen, bijvoorbeeld 25 per slot. Heb je meer tijd, dan kun je er ook 100 doen bijvoorbeeld. Degene die na de spins op alle geselecteerde slots het meeste geld overheeft van het beginsaldo (wat voor iedereen gelijk ligt), wint. Wil je niet met echt geld spelen, dan kun je veel van deze slots ook in een demomodus spelen.

De moderne ‘vossenjacht’

Je kent het misschien nog wel van vroeger: de vossenjacht. Tegenwoordig ga je niet meer op zoek naar (verklede) personen, maar doe je een speurtocht naar opvallende gebouwen, kunstwerken of andere leuke dingen. Verdeel het gezelschap in groepjes en ga op pad. Heerlijk buiten, lekker actief: een ideaal uitje als iedereen een beetje inkakt na een uitgebreide kerstlunch.

Dit is ook leuk om te doen op de fiets, solex of met een step. Je kunt er ook nog opdrachten aan koppelen, zoals ‘wie gaat het leukst, ludiekst of mafst op een foto met het gezochte object’.

Escape room

Ook tijdens kerst zijn escape rooms meestal gewoon open. Ook dit is een perfecte activiteit bij minder mooi weer, omdat ze binnen plaatsvinden. In een escape room worden de hersenen aan het werk gezet, daarnaast is het belangrijk om samen te werken. Al met al worden de skills van je gezelschap uitgetest om te kijken of je binnen een uur uit een afgesloten ruimte kunt komen, door puzzels en raadsels op te lossen.

Tweede Kerstdag: goedkoop shoppen!

Tweede Kerstdag zijn niet alleen de meubelboulevards open (ja, dat vooroordeel klopt nog steeds), maar ook veel supermarkten, warenhuizen en tuincentra. En dit is hét moment om je slag te slaan. Een nieuwe kunstboom voor volgend jaar? De kerstdecoratie een update geven? Of juist de lekkerste hapjes scoren? Vanaf Tweede Kerstdag gaat alles wat met kerst te maken heeft in de aanbieding en daardoor bespaar jij op al deze dingen.

Ook in andere winkels en voor andere spullen geldt dat de sale begonnen is, en je dus een nieuwe outfit of schoenen voordeliger kunt scoren. Bijvoorbeeld voor een spetterend oud en nieuw!

Heb je in aanloop naar kerst tijd over? Hier vind je 5 tips voor kerstuitjes die je de komende weken al kunt gaan doen!

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.