Waarom je minstens één keer in je leven naar Zuid-Afrika moet gaan

Waarom je minstens één keer in je leven naar Zuid-Afrika moet gaan

15 november 2016 • Categorie Verre Reizen • Auteur Lotte Mikkers

Je hebt vast een wish list waar allerlei landen op staan die je nog een keer wilt bezoeken. Als Zuid-Afrika hier nog niet op staat ga ik je vertellen waarom je daar nú verandering in moet brengen. Ik ben afgelopen zomer op reis geweest naar Zuid-Afrika en heb daar echt de tijd van mijn leven gehad. Zo geschiedde, mijn ode aan Zuid-Afrika:

Zuid-Afrika natuur

Of je nou door de bergen in Kaapstad rijdt, langs de kust bij Kaap de Goede Hoop of dwars door het Krugerpark zwaaiend naar de leeuwen: Zuid-Afrika biedt je zóveel. Het land heeft niet voor niets meerdere prijzen gewonnen voor mooiste plek ter wereld. Onderweg naar robbeneiland zie je, zo doet de naam al vermoeden, honderden robben, een soort zeehonden. Ik heb in twee weken Zuid-Afrika meer dieren gezien dan maanden in Nederland. Vergeet als je in Zuid-Afrika bent ook vooral niet de tafelberg te bezoeken, die dus écht lijkt op een tafel. De berg heeft een vlakke bovenkant en is wel drie kilometer breed. Je kunt de berg zelf beklimmen (bij het nemen van de makkelijke route doe je zo’n 2 uur over het lopen van 3 kilometer), maar er is ook een mogelijkheid om de kabelbaan te nemen, dit kost je 5 minuten en géén spierpijn.

Tafelberg van dichtbij

De mensen

Bij de haven van Kaapstad staan vaak muzikanten of dansers die hun brood verdienen met optredens. Het is er altijd druk en gezellig. Je kunt poseren voor de tafelberg die je ziet vanaf de haven en het staat er vol met eettentjes. Sommige Zuid-Afrikanen staan er bekend om dat ze tevreden kunnen zijn met het minste. Kijk bijvoorbeeld naar het township Soweto. Uit mijn eigen Zuid-Afrika ervaring kon ik opmaken dat hoe simpel de huizen in een township ook zijn, hoe vrolijker, liever en dankbaarder de mensen overkomen.

Ondanks het hoge criminaliteitsniveau in Zuid-Afrika voelde ik me geen moment onveilig en zeker als je niet alleen reist hoef je je geen zorgen te maken. ’s Avonds kan het echter wel gevaarlijk zijn. In het donker is er in steden als Pretoria en Johannesburg bijna niemand op straat te vinden, de kans op beroving is dan te groot. Kaapstad is relatief veilig, huizen zijn er goed beveiligd en er is voldoende politie op straat. Houd hier dus rekening mee maar laat het je niet teveel beïnvloeden. Mijn reisleidster in Zuid-Afrika woonde haar hele leven al in Pretoria en heeft nog nooit last gehad van criminaliteit.

De historie

Het verleden van Zuid-Afrika is natuurlijk een heel bijzondere. Onder andere dankzij Nelson Mandela is er geen sprake meer van apartheid en heeft het land een grote verandering gekend. Nog steeds is Zuid-Afrika een republiek in transformatie, het land heeft namelijk net als vroeger grote verschillen tussen arm en rijk. Als dank voor het werk en de prestaties van Mandela hangen door heel Zuid-Afrika borden met daarop: “Mandela, we thank you!”. Je kunt in Soweto ook het huis bezoeken waar de gelijkheidsstrijder jarenlang gewoond heeft met zijn eerste vrouw, een tijd voordat hij president werd.

De torens in soweto van dichtbij

Met veel voordeel naar Zuid-Afrika op vakantie gaan? Dat kan! Gebruik gratis één van onze kortingscodes of bekijk onze categorieen eens om snel te zien welke kortingscodes en acties er zijn voor jou reis naar Zuid-Afrika.

Het Krugerpark

Ook het Krugerpark mag je ab-so-luut niet missen. Natuurlijk kun je de Big Five (buffel, leeuw, luipaard, neushoorn en olifant) zien, maar ook de Ugly Big Five (hyena, wildebeest, wild everzwijn, gier en de afrikaanse maraboe). Daarnaast heeft het park veel impala’s en olifanten in overloed. Er zijn in het park téveel olifanten en deze eten daarmee zoveel eten van andere dieren op, dat sommige olifanten helaas afgeschoten worden. Een ranger van het Krugerpark legde me uit dat je daar niet heel verbaasd over moet zijn. Als ze dat niet zouden doen zouden er alleen maar meer andere dieren sterven door het voedseltekort.

Naast de dieren kun je in het Krugerpark nog meer vinden. Zo kun je van een bepaalde boom op de bladeren kauwen (niet doorslikken) die taurine bevatten, een stofje wat ook in wijn zit. Deze stof zorgt ervoor dat je mond tijdelijk verdoofd wordt. Mocht je nou ineens kiespijn krijgen, kauw dan even op zo’n blaadje en je voelt niks meer. Veel goedkoper dan een verdoving bij de tandarts. Lees je wel even goed in zodat je niet op een giftig blad kauwt.

Natuuroverzicht in Kurgerpark - Zuid Afrika

Het is bijna onmogelijk om alle hoogtepunten van Zuid-Afrika samen te vatten in één blog. Het zijn er veel te veel om op te noemen en daarbij kun je ze zelf het best beoordelen als je ze gezien hebt. Om echt van Zuid-Afrika en haar schoonheid te genieten zul je er dus wel zelf heen moeten gaan, en dan hoop ik dat je net zo van het land kunt genieten als ik heb gedaan.

Reistechnisch

Als je nog twijfelt over je verblijf en/of reis, kijk dan even op mijn andere blogs over logies (met ontbijt), de annuleringsverzekering en hoe het zit met je reis annuleren als er sprake is van ziekte of terreur.

Share

Soortgelijke Verre reizen aanbieders zoals Waarom je minstens één keer in je leven naar Zuid-Afrika moet gaan

Bij de volgende aanbieders van Verre reizen vonden de meeste bezoekers de beste prijs.

TOP 5 Verre reizen

Bekijk alle Verre reizen acties

Met zorg samengestelde Korting Top 5 Verre reizen.

BBI-Travel Geverifieerd

Bekijk alle BBI-Travel Kortingscodes

Naar Ierland met BBI-Travel met korting via de Aanbiedingen pagina.

Bebsy Geverifieerd

Bekijk alle Bebsy Kortingscodes

Hoge Korting op uw Boeking bij Bebsy.nl met deze Aanbieding Acties!

Vliegtickets.nl Geverifieerd

Bekijk alle Vliegtickets.nl Kortingscodes

Tot Hoge Korting op uw Boeking bij Vliegtickets.nl via deze Aanbiedingen Pagina!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.