Niet te missen bezienswaardigheden in Sydney

Niet te missen bezienswaardigheden in Sydney

17 februari 2020 • Categorie Verre Reizen • Auteur Staff

Sydney trekt jaarlijks 3,5 miljoen bezoekers van over heel de wereld. Deze bruisende stad met zijn iconische skyline en charmante stranden heeft enorm veel te bieden. Ontdek de beste highlights van deze wereldstad maak van je trip een onvergetelijke ervaring.

Kustwandeling van Coogee naar Bondi

Als er iets is waar Australië voor bekend is, zijn het de prachtige uitgestrekte stranden wel. Sydney is een bedrijvige stad, maar het wordt omgeven door stranden waardoor je altijd kan ontsnappen aan het drukke stadsleven.

De beste manier om te genieten van de prachtige kustlijn van Sydney is door een ontspannende wandeling te maken van Coogee Beach tot Bondi Beach. Dit is een wandeling van 5 kilometer waarbij je kan genieten van adembenemende uitzichten.

Sydney Tower Eye

Midden in het centrum van de stad ligt een observatiedek waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de straten van Sydney. Vanop deze hoge plek kun je al de iconische bezienswaardigheden bewonderen zoals het Sydney Opera House en de Harbour Bridge.

Vlak onder het observatiedek vind je Westfield Sydney, een winkelcentrum en eetgelegenheid met vier verdiepingen.

Queen Victoria Building

Dit gebouw is één van Sydney’s meest populaire monumenten. Je kunt er struinen langs de cafés en kleine winkeltjes met een waaier aan interessante items. Tijdens je winkelbezoek kun je genieten van de historische architectuur van het gebouw.

Newtown

In Newtown woont een zeer diverse groep mensen. Het is een stedelijke buitenwijk waar liefhebbers van kunst, theaters en live shows graag vertoeven. Je leert hier een andere kant van Sydney kennen die wemelt van de lokale bevolking.

Snuif de sfeer op van deze bijzondere plek en geniet van de prachtige graffitikunst en de funky cafés. Je zult merken dat je in de verschillende bars kan spelen op de bekende pokies. Dit zijn pokermachines waarop je geld kan inzetten. Bij een online casino heb je echter nog veel meer mogelijkheden en kun je bijvoorbeeld ook gokken op evenementen.

Sydney Opera House

Wat je zeker niet mag missen als je een bezoek brengt aan Sydney is het wereldberoemde monument van de stad: het Sydney Opera House. Hier vinden elk jaar honderden opera’s plaats. Het is een scharnierpunt geworden dat bezoekers van over de hele wereld aantrekt.

Het Sydney Opera House bevindt zich in Circular Quay en is omringd door water. Vergeet niet om ook een wandeling langs de haven te maken en één van de vele restaurants te bezoeken voor een heerlijke diner.

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.