Zwolle behoort tot de mooiste kleine steden van Europa

Zwolle behoort tot de mooiste kleine steden van Europa

24 november 2016 • Categorie Weekendje Weg • Auteur Lotte Mikkers

Volgens hostelworld.com (te vergelijken met Airbnb of booking.com), is Zwolle één van de mooiste kleine steden van Europa. Het is de enige Nederlandse stad die genoemd wordt en staat zelfs op de tweede plaats in de top 9. Wat maakt Zwolle zo bijzonder?

Zwolle heeft een bruisend middeleeuws centrum met voldoende eettentjes, winkels en een grote bioscoop die volgende maand wordt geopend. De melkmarkt is gevuld met gezellige terrasjes en zit gevestigd naast een kerk. Volgens hostelworld.com is Zwolle qua drukte precies goed, het is er niet zo druk zoals in Amsterdam of Parijs, maar er zijn wel genoeg mogelijkheden voor toeristen.

Waanders in de Broeren

Als hoogtepunt van Zwolle werd Waanders in de Broeren genoemd, een boekhandel die geplaatst is in de Broerenkerk. Hostelworld vindt het “één van de meest indrukwekkende boekhandels van Europa”, door de gotische bouwstijl en de prachtige glas-in-lood ramen. Je kunt naast boeken kopen in de kerk ook lunchen of dineren.

Binnen in bibliotheek Waanders in de Broeren

Nieuwe Pathé bioscoop

Natuurlijk is Waanders niet het enige hoogtepunt in Zwolle. De nieuwe Pathé bioscoop die 15 december opengaat, heeft maar liefst 9 zalen. De bioscoop zit recht tegenover Villa Hofliet, volgens veel Zwollenaren een echte aanrader. De restaurantvilla heeft prachtige architectuur en dankzij de vele ramen heb je uitzicht over de Zwolse gracht.

zijaanzicht van nieuwe pathe bioscoop in Zwolle

Als je in Zwolle wilt shoppen kun je terecht in de Diezerstraat, de lange winkelstraat met grotere winkels zoals H&M, Bershka en vanaf begin 2019 kun je in Zwolle ook Primark en Zara vinden. Zwolle heeft naast de grote winkels ook kleine boetiekjes die je in de zijstraatjes van de Diezerstraat vindt, of de luxere boetieken die in de Sassenstraat gevestigd zitten.

Aangezien Zwolle de op één na mooiste kleine stad van Europa is, moet je hier natuurlijk wel een bezoekje aan brengen. Bovendien er is geen betere manier om de Zwolse gezelligheid te ervaren dan er zelf te zijn.

Share

Soortgelijke Weekendje Weg aanbieders zoals Zwolle behoort tot de mooiste kleine steden van Europa

Bij de volgende aanbieders van Weekendje Weg vonden de meeste bezoekers de beste prijs.

TOP 5 Weekendje Weg

Bekijk alle Weekendje Weg acties

Met zorg samengestelde Korting Top 5 Weekendje Weg.

Cheap.nl Geverifieerd

Bekijk alle Cheap.nl Kortingscodes

Familie-uitjes tot wel -50% bij deze Cheap Acties!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.